מחקר: פסוריאזיס אצל גברים לעומת נשים

טיפול ואבחון פסוריאזיס זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס!

צרו קשר לפתרונות במחלות עור ופסוריאזיס

מחקר: גברים נוטים לחלות בפסוריאזיס חמור יותר מנשיםבמחקר שהתפרסם באוגוסט 2017 בעיתון "American journal of clinical dermatology" שבדק את השוני בחומרת המחלה בין גברים לנשים מצא כי גברים נוטים לחלות במחלה קשה יותר מאשר הנשים. דבר המסביר את הדומיננטיות של גברים בקבלת הטיפולים לפסוריאזיס במערכת הסיסטמית.

המחקר בדק 5438 חולים הסובלים מפסוריאזיס בדרגה בינונית עד קשה. במחקר מצאו כי לנשים היה מחלה קלה יותר מאשר בגברים.

מהלך המחקר כלל מעקב אחר חולים אלו מ2006 עד 2016 בחולים בשוודיה. המחקר כלל 3252 גברים חולים המהווים 59.8 אחוז מאוכלוסיית המחקר ו2186 נשים המוות את יתר האוכלוסייה.

דרגת החומרה נקבעה על פי מדד שנקרא PASI – Psoriasis Area and Severity Index, הכולל את חומרת הכיבים ואת גודל השטח בעור המעורב המחלה. על בסיס קריטריון זה נקבעה חומרת המחלה והסיקו את המסקנות במחקר.

המסקנה של החוקרים הייתה כי לאחר שקילה של גורמים שונים העשויים לגרום לבלבול במחקר, נמצא כי גברים אכן סובלים ממחלה קשה יותר מאשר נשים.

יש לזכור כי תוצאות המחקר האלו נכונות עבור חולים עם מחלה בשלב בינוני עד קשה, מכיוון שזו הייתה אוכלוסיית המחקר.

מהי פסוריאזיס?

פסוריאזיס הינה אחת ממחלות העור השכיחות ביותר –  כ-2-4 אחוז מהאוכלוסייה בעולם המערבי סובלת ממחלה זו. במחלה יש פגיעה בעור, בה נוצרים כיבים הנותנים תחושה של גרד ועקצוץ. החומרה של המחלה משתנה ממצב בו הכיבים ממוקמים באזור מסוים בגוף למחלה יותר חמורה המתבטאת בכיבים המופיעים בשטח גוף גדול יותר.

איך מאבחנים את המחלה?

האבחנה של המחלה מתבססת קודם כל על הדבר האופייני של המחלה כלפי חוץ – מראה אופייני של העור הפגוע במחלה המכיל את הפלאקים האופייניים למחלה.

כמובן שיש לזכור כי ישנם מחלות נספות שעשויות לתת סימנים דומים ויש להבדיל בין המחלות השונות, לכן אם לא בטוחים באבחנה של המחלה ניתן לקחת ביופסיה מהעור ולבדוק בבחינה פתולוגית מהי המחלה תחת מיקרוסקופ.

מהם הגורמים למחלה?

חלק לא מבוטל מהחולים בפסוריאזיס מעידים על עבר משפחתי של המחלה ואף נמצאו אזורים בגנום הנמצאים בקורלציה עם המחלה. כלומר למחלה ככל הנראה יש מרכי גנטי. כך למשל בתאומים זהים, כאשר אחד האחים מפתח פסוריאזיס לאח השני סיכוי גבוהה עד כדי מעל ל50% לפתח גם הוא פסוריאזיס, כלומר דבר זה מחזק את הקשר הגנטי שבבסיס המחלה.

האם ישנם גורמים סביבתיים למחלה?

אכן נמצאו גורמים שונים בסביבה העשויים להשפיע על חומרת המחלה כגון מצבי סטרס או שינויים במזג האוויר, זיהומים שונים ועוד. יש לציין כי גם עישון סיגריות נמצא כמרעה מצב של פסוריאזיס. גם HIV נמצא כגורם להרעת המחלה.

מהו המנגנון של המחלה?

בעור יש כמה שכבות. השכבה העליונה של העור נקראת אפידרמיס, השכבה מתחתיה קרויה דרמיס והשכבה התחתונה מבין השלוש קרויה היפודרמיס והיא שכבת השומן.

במצב נורמלי יש חידוש של שכבת האפידרמיס, השכבה העליונה של העור, בצורה תדירה – נשירה של תאים וצמיחה של תאים חדשים. במחלת הפסוריאזיס יש גדילה מואצת של התאים באפידרמיס. תאי עור בחולה פסוריאזיס מתחלפים כל 3-5 ימים בעוד תאי עור באדם נורמלי מתחלפים על 28-30 ימים.  מאמינים כי שינויים אלו נגרמים עקב הדלקת הנוצרת במחלה בשכבת הדרמיס – השכבה השנייה בעור.

מהם הטיפולים במחלה?

ישנם טיפולים שונים במחלה שמטרתם להקל על החולים. ישנן תרופות שונות שנמצאו כעוזרות במחלה. נמצא כי חשיפה לאור עשויה לעזור למטופלים ולכן פתחו את הפוטותרפיה בו חושפים את המטופלים במינונים בכמות ובעוצמה הנכונה לאור העשוי לעזור להם ולהקל על מחלתם.

מחקר: גברים חולים יותר מנשים בפסוריאזיס
רופא

המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס

המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון פסוריאזיס, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון פסוריאזיס. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:

התקשרו עכשיו!
פותוטרפיה
רוצים לשמוע על הפיתרון הכי טוב בעולם לפסוריאזיס? השאירו פרטים