חוקרים ישראלים גילו מהם התאים שאחראים על התפתחות פסוריאזיס

טיפול ואבחון פסוריאזיס זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס!

צרו קשר לפתרונות במחלות עור ופסוריאזיס

פסוריאזיס היא מחלה אוטואימונית וכרונית והיא מחלה הנראית מאוד לעין ולכן מפריעה מאוד לאנשים הסובלים ממנה. אחוז מסויםחוקרים ישראלים גילו מהם התאים שאחראים על התפתחות פסוריאזיס מהחולים בפסוריאזיס סובלים גם מדלקת מפרקים פסוריאטית אשר עשויה לגרום לנכות רצינית. מכך, ניתן להבין את החשיבות למתן תרופה מניחת דעת לחולים בפסוריאזיס.

מה הגורמים למחלת הפסוריאזיס וכמה היא שכיחה? איך ניתן לטפל בפסוריאזיס ואיזה גילויים חדשים התגלו בנושא? המשיכו לקרוא ולמדו עוד על פסוריאזיס.

מבט מקרוב על פסוריאזיס

כפי שציינו לעיל, זוהי מחלה אוטואימונית וכרונית, המחלה מתבטאת ברבדים עוריים אשר בדרך כלל יהיו בצבע סגול אדמדם והם גם יהיו מכוסים בקשקשת. כ-30% מהחולים בפסוריאזיס מפתחים עם השנים דלקת מפרקים פסוריאטית שיכולה לגרום להם לנכות רצינית.

ישנן צורות שונות לפסוריאזיס, למשל:
  • פלאק – פלאק זוהי הצורה הנפוצה ביותר של פסוריאזיס. בצורה זו הקשקשת תופיע באזור של הציפורניים, הברכיים, הקרקפת ובאזור המפרקים.
  • גוטטה פסוריאזיס – גוטטה פסוריאזיס מופיע בעיקר אצל ילדים לאחר שחלו בזיהומים (למשל דלקת גרון מסטרפטוקוק) והיא מתבטאת בנקודות אדומות קטנות.
  • פסוריאזיס אינברסה – במקרה של פסוריאזיס אינברסה הקשקשת תופיע באזורים שהם פנימיים כמו המפשעה, הטבור ובאזורים עם קפלים כמו בית השחי.
  • ארתריטיק פסוריאזיס – ארתריטיק פסוריאזיס מלווה בדלקת מפרקים.

חשוב לציין שמחלת הפסוריאזיס אינה מדבקת, גם אם נמצאים במגע עם אדם חולה לא ניתן להידבק בה.

מה הגורם להופעת פסוריאזיס?

ישנם מספר גורמים להתפרצות של פסוריאזיס, לדוגמה:

  • אירועים טראומטיים של מערכת העיכול או של הקיבה, בדרך כלל יהיה לכך קשר לנטילת אנטיביוטיקה. לאחר האירוע הטראומטי הגוף נכשל בתהליך העיכול של כל מיני סוגי חלבונים.
  • מצבי לחץ יכולים לגרום להחמרה או להתפרצות של פסוריאזיס.
  • צריכת אלכוהול ושומנים מן החי באופן מופרז קשורים גם למחלת הפסוריאזיס.
  • תפקוד לקוי של הכבד, בעיות עם עיכול חלבון והרעלת דם במעיים.
  • חוקרים מצאו, לאחר בדיקת הסטטיסטיקה, שנשים שמעשנות נוטות לחלות יותר בפסוריאזיס מאשר נשים שאינם מעשנות. אצל גברים עישון לא נמצא רלוונטי.

עם זאת, נראה שהגורם הישיר למחלה עוד לא ידוע, למרות שמחקר חדש מתיימר להגיד שכן (המשיכו לקרוא מטה). נכון לכתיבת שורות אלה, הסטטיסטיקה מראה ש-3% מאוכלוסיית העולם חולה בפסוריאזיס ובישראל ישנם כ-300 אלף חולי פסוריאזיס. הגיל הממוצע להתפרצות המחלה הוא בשנות העשרים המאוחרת וכן המחלה יותר שכיחה אצל אנשים ממוצא אירופאי.

אילו שיטות טיפול בפסוריאזיס עומדות לפנינו כיום?

בשיטות הרפואה המקובלות קיימים 3 סוגים של טיפולים בפסוריאזיס: טיפול שהוא מקומי, טיפול שהוא מערכתי ופוטותרפיה בים המלח. בדרך כלל הטיפול הרפואי יתחיל בטיפול מקומי (טופיקלי) ואם הוא לא יעבוד ימשיכו עם החולה לצורות הטיפול האחרות.

טיפול מקומי כולל תרופות כמו סטרואידים, אנלוגים של ויטמין די ואנלוגים של ויטמין איי. טיפולי מערכתי כולל מתוטרקסט, ציקלוספורין ורטינואידים. טיפולים בפוטותרפיה הם חשיפה לאור אולטרה סגול (UVB), ניתן לקבל את הטיפול הזה במרפאות ייעודיות או לקנות לבית מנורת אולטרה סגול.

שיטות טיפול חדשות והתפתחויות במחקר על אודות פסוריאזיס

בשנת 2002 החלו לצאת לשוק תרופות חדשות אשר מתבססות על החלשה של המערכת החיסונית שהרי היא זו אשר גורמת למחלה, משום שהמערכת החיסונית למעשה תוקפת את הגוף. תרופות אלו בעייתיות גם משום שהן יקרות וגם משום שהן מחלישות את המערכת החיסונית ומשאירות את הגוף ללא מערכת ההגנה שלו. תרופות אלו בדרך כלל משומשות כאשר שלושת סוגי הטיפולים שציינו לעיל אינם עובדים.

תרופות מהדור החדש הן תרופות ביולוגיות אשר מתערבות במנגנון של המחלה עצמה כנגד המרכיבים הספציפיים שגורמים למחלה.

חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון מצאו בשנת 2013 דרך להשתמש בקולטן כימי מהונדס על מנת להקטין באופן משמעותי את אחד מהגורמים העיקריים של פסוריאזיס.

בשורות טובות: חוקרים ישראלים מצאו תאים האחראים להופעת פסוריאזיס

חוקרים ישראלים מניחים שהם מצאו את התאים אשר אחראים לפסוריאזיס ושיכול להיות שזה יביא לשינוי מהפכני באופן הטיפול במחלה הזו ואולי אף במחלות אחרות.

המחקר התבצע במרכז הרפואי רמב״ם יחד עם הפקולטה לרפואה של הטכניון. החוקרים מצאו תאים לא מזוהים וכחלק מהניסוי הם לקחו את התאים הללו והוסיפו אותם לעור בריא והתוצאה הייתה מדהימה – בעור הבריא הפציע פסוריאזיס.

החוקרים מאמינים שיש לתוצאות הניסוי השלכות מרחיקות לכת אשר יוכלו לסייע לחולים הרבים במחלה ואף לשנות את הדרך בה אנו מבינים מחלות אוטואימונית ומכך, כמובן, באופן שאנחנו מטפלים במחלות אוטואימונית.

 

חוקרים ישראלים גילו מהם התאים שאחראים על התפתחות פסוריאזיס
רופא

המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס

המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון פסוריאזיס, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון פסוריאזיס. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:

התקשרו עכשיו!
פותוטרפיה
רוצים לשמוע על הפיתרון הכי טוב בעולם לפסוריאזיס? השאירו פרטים