אקזמה בעור

טיפול ואבחון פסוריאזיס זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס!

צרו קשר לפתרונות במחלות עור ופסוריאזיס

אקזמה בעור היא מחלת עור כרונית שמופיעה כפריחה, מגרדת ויבשה באזורים שונים של הגוף. יכולים להתפתח סוגים שונים של אקזמה בעור אשר לכל אחד מהם יהיו תסמינים שונים. מהי אקזמה בעור ומה התסמינים השונים שלה? המאמר הבא הוא בשבילכם.

 

מהי אקזמה?

כל אקזמה שמתפתחת היא אקזמה בעור. הסיבה לכך, היא שמדובר במחלת עור כרונית שמתאפיינת ביובש, אודם וגרד ועלולה להתפתחכל אקזמה שמתפתחת היא אקזמה בעור. הסיבה לכך, היא שמדובר במחלת עור כרונית שמתאפיינת ביובש באזורים שונים של העור. בדרך כלל האזורים בהם תתפתח אקזמה יהיו הפנים, הרגליים, הידיים והצוואר. אצל ילדים בדרך כלל האקזמה תתפתח באזור המרפק והברכיים. ברוב המקרים, התסמינים של אקזמה יתחילו מגירוד באזור מסוים בעור ולאחר הגירוד תתפתח פריחה יבשה ומגרדת באזור. לעתים הפרחה תגרום לעיבוי של העור. הסיכון המרכזי באקזמה הוא פציעה של העור שתוביל לזיהום האזור.

מהי אקזמה בעור?

מאחר שאקזמה היא מחלת עור כרונית, כל סוגי האקזמה מופיעים בעור. עם זאת, יש שלושה סוגי אקזמה שמזוהים כאקזמה בעור-

  1. אסתמה של העור

אסתמה של העור או אטופיק דרמטיטיס, היא סוג האקזמה הנפוץ ביותר. במקרים רבים אסתמה של העור תופיע כבר בילדות ובמקרים מסוימים תחלוף או תתמתן בגיל בגרות. במקרים רבים, אנשים שסובלים מאסתמה של העור יסבלו גם מאסתמה נשימתית ומקדחת השחת. לכן המחלה מוגדרת כחלק מהטריאדה האטופית, שכוללת את שלושת המחלות הללו.

אסתמה של העור כוללת מספר תסמינים שונים-

  • התפתחות של פריחה בקמטים של המרפקים או הברכיים.
  • העור באזורי הפריחה עלול להבהיר, להתכהות או להתעבות.
  • לעתים תתרחש הופעת שלפוחיות.
  • אצל תינוקות הפריחה תופיע בקרקפת ובלחיים.

אסתמה של העור נגרמת בעקבות סיבות שונות כמו גנטיקה, עור יבש, בעיות במערכת החיסונית, טריגרים סביבתיים ועוד.

  1. דלקת עור ממגע

דלקת עור ממגע או קונטקט דרמטיטיס, היא אקזמה שנובעת בעקבות תגובה של מערכת החיסון לחומר מגרה שבא במגע עם העור. כל מי שסובל מדלקת עור ממגע עלול לפתח אותה מסיבות שונות מאחר שמדובר בתגובה לחומר שמגרה את העור או גורם לתגובה אלרגית.

דלקת עור ממגע כוללת תסמינים שונים בהם-

  • עור אדמומי, עור ורוד או התכהות עורית.
  • גרד חזק באזורים הנגועים.
  • לעתים עלולות להופיע כוויות.
  • לעתים עלולות להופיע שלפוחיות מלאות נוזל.
  • לעתים העור עשוי להתעבות.
  • לעתים עלולים להופיע קשקשים.

דלקת עור ממגע נגרמת בעקבות חשיפה לחומרים שונים. בין החומרים הללו יכולים להיות חשיפה למתכות ובייחוד ניקל, לטקס, חומרי ניקוי, מלבין, תכשיטים, צבע, קיסוס רעיל, צמחים רעילים, חומרי טיפוח, איפור, סבונים, בשמים ועוד.

  1. דלקת עור עצבית

דלקת עור עצבית או נוירודרמטיטיס היא דלקת שמזכירה מאוד אטופיק דרמטיטיס (אסתמה של העור). בדרך כלל דלקת עור עצבית תופיע באזורים שונים בהם הידיים, הרגליים, העורך, הקרקפת או אברי המין. דלקת עור עצבית כוללת מספר תסמינים שונים-

  • הופעת נגעים עבים וקשקשיים.
  • גרד חזק שעלול להתגבר בשינה או מנוחה.
  • גירוד יתר שעלול להוביל לדימום הנגעים.

עוד לא מצאו את הגורם המדויק המוביל להתפתחות דלקת עור עצבית. נראה כי מתח נפשי נחשב לאחד הטריגרים שמוביל להתפתחות המחלה. כמו כן, בדרך כלל, דלקת עור עצבית תופיע אצל אנשים שסובלים מסוגים אחרים של אקזמה או מפסוריאזיס (מחלת עור שמופיעה בדרך כלל במרפק, בברכיים ובקרקפת ומאופיינת בפריחה מגרדת וקשקשים).

כיצד מאבחנים את המחלה?

אקזמה בעור היא מחלה שכוללת תסמינים שונים כאשר בדרך כלל תתאפיין בפריחה, יובש וגרד באזורים שונים של הגוף. האבחון יתבצע על ידי רופא עור. בדרך כלל, על מנת לאבחן אקזמה בעור, רופא העור רק יצטרך להסתכל על הנגעים שמופיעים על הגוף והוא יוכל להגיד האם מדובר באקזמה או במחלה אחרת. עם זאת, יש מקרים בהם יהיה צורך לבצע בדיקות נוספות. לדוגמא, יש מקרים בהם יש צורך בבדיקות אלרגיות. דוגמא נוספת היא הצורך בבדיקות כלליות שמתבצעות במעבדה ומאפשרות לגלות האם יש מצב של זיהום או של מחלה מקבוצת המחלות האוטואימוניות. בנוסף לעתים מבצעים בדיקות הורמונים על מנת לאתר הפרעה הורמונלית שעלולה לגרום לאקזמה.

 

כיצד מטפלים באקזמה בעור?

לא קיים טיפול ספציפי לאקזמה בעור ולכן יש לשלב מספר שיטות טיפול שונות. שיטות אלה מיועדות לחזק את מחסום החדירות של העורעל מנת לאבחן אקזמה בעור, רופא העור רק יצטרך להסתכל על הנגעים שמופיעים על הגוף והוא יוכל להגיד האם מדובר באקזמה או במחלה אחרת ולמנוע החמרה של המחלה. ניתן לבצע טיפול מונע וטיפול בנגעים פעילים.

הטיפול המונע כולל מריחת קרם לחות ששומר על הלחות של העור. חשוב להשתמש בקרם נטול חומרי ריח ובישום שיקל על היובש. בנוסף, חשוב לשטוף את העור בעדינות ללא שפשופים, עם מים פושרים המכילים שמן אמבט. מומלץ להימנע מלבישת בגדים צמודים לעור ולהקפיד על בדים עשויים 100% כותנה. בנוסף, חשוב להימנע ממגע עם חומרים מגרים או אלרגנים.

טיפול בנגעים פעילים הוא מעט שונה. על מנת לטפל בנגעים פעילים ניתן לנטול תרופות נוגדות גרד, בהן תרופות אנטיהיסטמיניות. תרופות אלה מאפשרות להפחית את הגרד וכך למנוע פציעה של העור וזיהום שלו. עוד דרך לטיפול היא טיפול אנטיביוטי במקרים בהם יש חשד לזיהום. בנוסף ניתן לטפל בתכשירים המכילים סטרואידים או בתכשירים שלא מכילים סטרואידים, בהתאם לחומרת המצב.

רופא

המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס

המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון פסוריאזיס, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון פסוריאזיס. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:

072-3341176
פותוטרפיה
רוצים לשמוע על הפיתרון הכי טוב בעולם לפסוריאזיס? השאירו פרטים