אקזמה בפנים

טיפול ואבחון פסוריאזיס זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס!

צרו קשר לפתרונות במחלות עור ופסוריאזיס

אקזמה, או בשמה השני דלקת עור אטופית, היא מחלת עור כרונית שמתאפיינת ביובש, אודם וגרד באזורים שונים של הגוף. אחד האזורים בהם עלולה להתפתח אקזמה הוא הפנים. על אקזמה בפנים וכיצד לטפל בה נרחיב במאמר הבא.

מהי אקזמה בפנים?

כפי שציינו, אקזמה, היא מחלת עור כרונית שמתאפיינת ביובש, אודם וגרד באזורים שונים בעור בהם הפנים, הרגליים, הידיים והצוואר. אקזמה בפנים בדרך כלל תכלול פריחה יבשה ומגרדת ולעתים העור באזור זה עלול להתעבות. בדרך כלל האקזמה תתחיל מגירוד ורק לאחר מכן תתפתח פריחה באזור המגרד. אחד הסיכונים המרכזיים באקזמה בפנים ובאקזמה בכלל הוא גירוד יתר. גירוד יתר עלול להוביל לפציעה של המקום. במקרים חמורים הפציעה עלולה להזדהם ולסכן את המטופל.

מה הגורמים לאקזמה בפנים?

קיימים מספר גורמים שונים המובילים להתפתחות אקזמה בפנים. אחד הגורמים המרכזיים הוא גורם גנטי. למעשה יש 60% שהאקזמהאקזמה בפנים בדרך כלל תכלול פריחה יבשה ומגרדת ולעתים העור באזור זה עלול להתעבות. תעבור בין דור לדור. במידה ששני ההורים סובלים מהמחלה הסיכוי להעברתה עולה ל-80%. חשוב לקחת בחשבון גם היסטוריה משפחתית של אלרגיה שעלולה להעלות את הסיכוי לפתח אקזמה בפנים.

עם זאת, הגורם הגנטי הוא לא הגורם היחיד להתפתחות אקזמה וישנם גורמים נוספים. לדוגמא, עוד גורם בולט שמוביל להתפתחות אקזמה הוא חשיפה לחומרים מגרים כמו מתכות וניקל וחשיפה לכימיקלים שנמצאים בחומרי ניקוי, בשמים, תכשירי טיפוח וכדומה. בנוסף יש גורמים נוספים בהם מגע מרובה עם מים, מתח נפשי, הזעת יתר, מזג אוויר חם ולח, מזג אוויר יבש, אלרגיות עונתיות, רגישות לבדים מסוימים ועוד.

מה התסמינים של אקזמה בפנים?

אקזמה בפנים כוללת מספר תסמינים שונים. כפי שציינו בדרך כלל המחלה מאופיינת בפריחה מגרדת ויבשה. במקרים חמורים תהיה תחושת צריבה ואף עלולות להתפתח שלפוחיות כואבות. לעתים יתפתחו סדקים והעור יאדים ויתקלף. כפי שציינו קודם, בדרך כלל התסמין הראשון שנרגיש יהיה גירוד ורק לאחר מכן תופיע תפרחת יבשה באזור.

 

כיצד ניתן לאבחן את המחלה?

האבחון של אקזמה בפנים מתבצע על ידי רופא עור. רופא העור יזהה את התסמינים השונים על ידי המראה של הנגעים, זמן הופעתה של המחלה או הסיפור הגנטי של המטופל. לעתים, על מנת לאבחן את המחלה באופן מדויק ולהבין את הגורמים לה יהיה צורך בבדיקות נוספות. לדוגמא, לעתים יש צורך בבדיקות אלרגיות שמתבצעות אצל רופא אלרגיה או אלרגולוג. לעתים יהיה צורך בבדיקות מעבדה כלליות שיאפשרו לזהות האם יש מצב של זיהום או של מחלה אוטואימונית, מחלה בה המערכת החיסונית של הגוף תוקפת את רכיבי הגוף עצמו. כמו כן, לעתים יש צורך בבדיקת הורמונים על מנת לאתר הפרעה הורמונלית, כמו לדוגמא בהריון.

 

כיצד מטפלים באקזמה בפנים?

לאקזמה בפנים אין טיפול ספציפי יחיד ויש מספר דרכים בהן ניתן לטפל בה. המטרה של הטיפול היא להפחית את הגרד, לטפל בנגעים בעור ולחזק את מחסום החדירות של העור. במקרה של נגעים פעילים המלווים בגרד רב יש לטפל באחת מהשיטות הבאות-

  • תרופות נוגדות גרד- כפי שציינו קודם, אחד הסיכונים המרכזיים באקזמה הוא גירוד יתר שיפצע את העור ועלול להוביל לזיהום. לכן, לעתים מטפלים בתרופות שמפחיתות את הגרד באזור. יש תרופות אנטיהיסטמיניות שונות נוגדות דלקת ונוגדות גרד, בהן אריוס, טלפסט ומיזולן.
  • טיפול אנטיביוטי- אם יש חשד לזיהום משני, חשוב לטפל בנוסף גם עם אנטיביוטיקה.
  • טיפול מקומי הכולל סטרואידים- דרך נוספת לטיפול באקזמה הוא על ידי טיפול מקומי בתכשירים הכוללים סטרואידים. טיפול מקומי מתבצע על ידי מריחת משחות וקרמים שונים. יש משחות המכילות סטרואידים. חשוב לא להשתמש במשחות אלה זמן רב מאחר שעלולות לגרום לשינויים דיסטרופיים בלתי הפיכים בעור. משחה לדוגמא היא אלוקום.
  • טיפול מקומי ללא סטרואידים- מאחר שמשחות המכילות סטרואידים מוגבלות בזמן ניתן לטפל גם על ידי משחות שלא מכילות סטרואידים. טיפול במשחות אלה ניתן לביצוע גם בעפעפיים לדוגמא.

 

מה לגבי טיפול מונע?

מלבד לטיפול בנגעים פעילים, אופציה חשובה מאוד היא לבצע טיפול מונע. על ידי טיפול מונע ניתן למנוע החמרה של המחלה ולשפר את מחסום החדירות של העור. גם טיפול מונע מתבצע במספר שיטות שונות-

  • קרם לחות- מאחר שהאקזמה כוללת יובש ועלולה להתפתח בעקבות עור יבש חשוב להקפיד על מריחת קרם לחות באזורים היבשים והמחוספסים מספר פעמים ביום. מומלץ להשתמש בקרם לחות נטול חומרי ריח ובישום.
  • סבון וחומרי ניקוי- חשוב להימנע משימוש בסבונים קשים בזמן הרחצה או מחומרי ניקוי אגרסיביים. כמו כן הקפידו לנגב את העור בעדינות ולא לגרום שפשופים.
  • רחצה- הקפידו להתרחץ במים פושרים ולא רותחים מאחר שמגרים את העור. כמו כן מומלץ לרחוץ במים המכילים שמן אמבט. התרחצו בעדנות וללא שפשופים.
  • ביגוד- מומלץ להימנע מלבישת בגדים צמודים. כמו כן, חשוב להקפיד ללבוש בגדים שעשויים מ-100% כותנה.
  • מגע- מאחר שאקזמה עלולה להתפתח בעקבות מגע בחומרים שונים, חשוב להימנע ממגע של העור עם חומרים מגרים או אלרגנים כמו חומרי ניקוי, בשמים, איפור, תכשיטים וכדומה.
חרדה חברתית
רופא

המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס

המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון פסוריאזיס, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון פסוריאזיס. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:

072-3341176
פותוטרפיה
רוצים לשמוע על הפיתרון הכי טוב בעולם לפסוריאזיס? השאירו פרטים