רטינואידים

טיפול ואבחון פסוריאזיס זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס!

צרו קשר לפתרונות במחלות עור ופסוריאזיס

תרופותתרופות רטינואידים (retinoid) זמינות כמוצרים למריחה על העור (ג'לים, קרמים או משחות) וכן כקפסולות או כדורים. תרופות מסוג זה מיועדות לטיפול מקיף בסוגי פסוריאזיס שונים.

ג'ל רטינואיד מיושם בדרך כלל אחת ליום וגלולות רטינואיד נלקחות בדרך כלל גם הן בכל יום, או אחת ליומיים. ניתן לשלב שימוש ברטינואידים במינונים נמוכים, יחד עם טיפולים אחרים – כגון PUVA (שילוב נטילת תרופת פסורלן וחשיפה לאור UVA), קרמים או משחות סטרואידים, אור אולטרה סגול (UVB), חשיפה לאור שמש ומוצרי זפת.

רטינואידים – פעולה רפואית

הפעילות הרפואית של הרטינואידים אינה מובנת עד הסוף – ולא לחלוטין ברור איך הם עובדים בטיפול בפסוריאזיס, אך העובדה היא שהם מסייעים בהאטת הצמיחה של תאי העור באיזורים הפגועים.

רטינואידים משמשים לטיפול בחולי פסוריאזיס בעלי אריתרודרמה פסוריאזיס (erythrodermic psoriasis) מוגלתי. תרופות לשימוש מקומי למריחה על האזורים הנגועים של העור, משמשות במקרים של פסוריאזיס בדרגת חומרה קלה עד בינונית.

תרופות לנטילה דרך הפה, כגון כדורים וקפסולות, משמשות לטיפול בפסוריאזיס בדרגת חומרה גבוהה, כיוון שבמצב זה המחלה עמידה לטיפולים העדינים יותר. על מנת להקל על הסימפטומים של המחלה, ניתן להשתמש במינון מופחת של התרופות החזקות יותר ולשלב טיפול יחד עם תרופות אחרות.

השימוש ברטינואידים אסור לשימוש בנשים הרות, או המתכננות להרות (יש להפסיק טיפול לפחות 3 חודשים לפני הכניסה להריון) וזאת משום שתרופות רטינואידיות הנן טרטוגניות (teratogens), כלומר עלולות לגרום למומים מולדים בעובר.

רטינואידים – טיפול יעיל

באופן כללי, השימוש ברטינואידים אינו מומלץ בדרך כלל כטיפול בפני עצמו וזאת משום שטיפול הכולל רק תרופה מסוג זה יראה תוצאות רק כעבור זמן רב. בנוסף, תיתכן אף החמרה במצב במהלך השבועות הראשונים של הטיפול. למשל, שימוש בג'ל טזרוטן (Tazarotene) עלול לגרום לגרוי מקומי חמור, אם נמצא בשימוש לבד.

לפיכך, מוטב לטפל במקביל במריחת משחת סטרואידים. טיפול משולב בין ג'ל טזרוטן יחד עם סטרואידים, יהיה יעיל יותר בהפחתת הסימפטומים והארכת ההפוגה בין ההתפרצויות של המחלה, מאשר שימוש בסטרואידים בלבד.

שימוש ברטינואידים עשוי לשפר את תוצאת הטיפול ב-PUVA או פוטותרפיה UVB וכן לרטינואידים לשימוש חיצוני יתרון בולט בזכות העובדה שהם בטוחים יותר לשימוש מאשר רטינואידים למתן דרך הפה.

תופעות הלוואי של ג'לים רטינואידים כוללות גירוי בעור, רגישות לשמש, יובש בעור ובריריות, אבדן שיער, פריחות בעור, דילול של העור וקבלת חבורות בקלות עקב כך. תופעות הלוואי של גלולות רטינואידים כוללות – מומים מולדים קשים, כולסטרול גבוה ונזק לכבד.

בכל מקרה יש לקרוא בעיון את העלון לצרכן לפני השימוש בתרופה, שם נמצאת רשימה מפורטת יותר של תופעות הלוואי האפשריות.

כמו כן, בכל מקרה של שינוי בהרגשה הכללית, מוטב ליצור קשר עם הרופא המטפל ולהתייעץ בעניין. לפני תחילת השימוש בתרופה יש לבצע בדיקת דם, כמו כן יש לעבור בדיקות דם תקופתיות על בסיס קבוע לאורך זמן השימוש בתרופה.

בגלל תופעות לוואי חמורות אפשריות, שימוש באציטרטין (acitretin / Soriatane) ייקבע רק על ידי רופאים המכירים את השימוש בסוג זה של תרופות, כגון רופאי עור. חלק מהרופאים מאמינים שהסיכונים בנטילת התרופה הזו רבים מדי ולכן ניתן למצוא מחלוקות רבות על השימוש בה.

קראו על תרופות לטיפול בבעיות עור ופסוריאזיס ללא סטרואידים

תרופות
רופא

המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס

המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון פסוריאזיס, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון פסוריאזיס. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:

072-3341176
פותוטרפיה
רוצים לשמוע על הפיתרון הכי טוב בעולם לפסוריאזיס? השאירו פרטים