גוטטה פסוריאזיס (Guttate)

טיפול ואבחון פסוריאזיס זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס!

צרו קשר לפתרונות במחלות עור ופסוריאזיס

גירוי בעורגוטטה (Guttate) פסוריאזיס הוא הסוג השני הנפוץ ביותר של פסוריאזיס לאחר הפלאק פסוריאזיס. סוג פסוריאזיס זה מאופיין בכתמים אדומים קטנים על העור (בצורת דמעה, "גוטטה" פירושו "טיפה" בלטינית).

הכתמים מופיעים בדרך כלל באזור הגפיים והגו. סוג זה של פסוריאזיס הינו שכיח יחסית בקרב ילדים וצעירים עד גיל 30. הכתמים הנוצרים על העור מופיעים פתאום, לעתים קרובות לאחר זיהום חיידקי או נגיפי. במקרים החמורים יותר של פסוריאזיס גוטטה, נדרש טיפול תרופתי דרך הפה או זריקות.

במקרים קלים יותר, ניתן לנקות את האיזור הפגוע ללא טיפול והנגעים לא יחזרו. סוג זה של פסוריאזיס יכול גם להתחיל כמו פלאק פסוריאזיס (plaque psoriasis – הנפוץ מבין סוגי הפסוריאזיס) ולהפוך לגוטטה, בגלל טריגרים רפואיים שונים כגון – אבעבועות רוח, דלקת גרון, או פגיעה כלשהי בעור.

פסוריאזיס גוטטה מתפרצת בדרך כלל לאחר דלקת גרון סטרפטוקוקית, אך איננה מחלה מדבקת, מה שאומר שאיננה יכולה להתפשט לאנשים אחרים.

פסוריאזיס היא ככל הנראה מחלה גנטית ועוברת במשפחה בין דורות. לדעת הרופאים, התפרצות התסמינים נובעת מטעות של מערכת החיסון בגוף, אשר מזהה תאים בריאים כחומרים מזיקים (מה שמסביר את היכללות מחלה זו כמחלה אוטואימונית).

התפרצות התסמינים יכולה לנבוע מזיהומים נגיפיים שונים, כולל זיהומים בדרכי הנשימה העליונות, אך מתרחשת גם בעקבות פגיעה בעור כגון חתכים, כווויות ועקיצות חרקים. כמו כן, תרופות מסוימות יכולות להוות טריגר להתפרצות המחלה.

מצב נפשי עלול להוות גורם נוסף בהתפרצות ולחץ נפשי בהחלט יכול לעודד התפרצות המחלה. סיבות נוספות להתפרצות יכולות להיות – שיזוף יתר, שתייה מרובה של אלכוהול, מערכת חיסונית חלשה אצל חולי איידס, אנשים הסובלים מהפרעות אוטואימוניות (לרבות דלקת מפרקים שגרונית) וחולי סרטן המטופלים בכימותרפיה.

תסמינים ידועים ואבחון

גירוד בעור וכתמים אדומים-ורדרדים בצורת טיפה על העור. הכתמים עשויים להיות מכוסים קשקשת עורית בגוון כסוף. הכתמים בדרך כלל מופיעים על הגפיים והגו, אך יכולים להופיע בכל הגוף.

אבחון המחלה לרוב מתבסס על צורת וסגנון הכתמים. הרופא יידע לזהות באמצעות הסתכלות על העור. בנוסף, בדרך כלל, אדם אשר הראה את תסמיני המחלה, סבל לאחרונה מכאב גרון או דלקת בדרכי הנשימה העליונות. על מנת לאשר ולוודא את האבחון, יבוצעו בדיקות נוספות כגון ביופסיה של העור ומשטח גרון.

טיפול בגוטטה

אין עדיין בנמצא טיפול שמרפא לחלוטין גוטטה, בדומה לשאר סוגי הפסוריאזיס. מטרת הטיפול בפסוריאזיס היא לשלוט בתסמינים ולמנוע זיהומים משניים.

אם ישנו זיהום כלשהו, סביר להניח שהרופא יתן טיפול אנטיביוטי. מקרים קלים של גוטטה פסוריאזיס מטופלים בדרך כלל בבית. הרופא עשוי להמליץ על אחת מהאפשרויות הבאות: קרם קורטיזון (נגד גרודים ואנטי דלקתי) שמפו נגד קשקשים (במרשם או ללא מרשם) ומשחות המכילות זפת פחם.

אנשים עם פסוריאזיס חמור מאוד עשויים לקבל תרופות לדיכוי התגובה החיסונית של הגוף. תרופות אלה כוללות קורטיקוסטרואידים, ציקלוספורין ומתוטרקסט.

גירוי בעור
רופא

המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס

המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון פסוריאזיס, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון פסוריאזיס. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:

072-3341176
פותוטרפיה
רוצים לשמוע על הפיתרון הכי טוב בעולם לפסוריאזיס? השאירו פרטים