טיפול באמצעות PUVA

טיפול ואבחון פסוריאזיס זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס!

צרו קשר לפתרונות במחלות עור ופסוריאזיס

טיפול נגד פסוריאזיסטיפול בפסוריאזיס באמצעות אור PUVB, לעתים קרובות משפר את מצב הסובלים  מסוגים שונים של פסוריאזיס. טיפול זה נעשה בדרך כלל 3 פעמים בשבוע. טיפול בפסוריאזיס באמצעות UVB, יחד עם תרופות למריחה על העור – כגון זפת פחם לטיפול בפסוריאזיס או calcipotriene, הוא טיפול בטוח ויעיל.

טיפול בתרופת פסורלן (Psoralen) יחד עם טיפול באור UVA (או בקיצור PUVA) – ידוע כטיפול אפקטיבי למדי במחלה. את הפסורלן ניתן לקחת בגלולה דרך הפה, למרוח כקרם על העור או להשתמש כמלח לאמבט.

התרופה מגבירה את הרגישות הטבעית של העור לקרני ה-UVA ואז המטופל נכנס לחדר בו העור נחשף לאור ה-UVA. טיפול PUVA בדרך כלל נעשה במשך שבועות לפני היעלמות תסמיני פסוריאזיס. טיפול זה נראה בטוח יותר מטיפול UVB, אך יעיל פחות.

 אופן הטיפול ב-PUVA

טיפול PUVA עשוי להידרש פעמיים עד שלוש פעמים בשבוע והוא מטפל בפסוריאזיס יותר עקבי. עם זאת, הוא מזוהה עם יותר תופעות לוואי, כוללות עייפות, בחילה, כאב ראש, צריבה וגרד. יש להקפיד להימנע מהשמש לאחר בליעת פסורלן כדי למנוע כוויות שמש חמורות, ועל העיניים יש להגן מהשמש עם משקפיים במסננות קרני UV.

Psoralens הינם סוג של "סוכני רגישות לאור" (פוטוסנסיטיב) הנמצאים בצמחים. על שימושים רבים שלהם היה ידוע עוד מאז מצרים העתיקה, אך הפסורלאן היה זמין בצורה מסונתזת כימית, רק מאז 1970.

הפסורלנים ניטלים באופן מערכתי דרך בליעת גלולות או ביישום ישיר על העור. כאשר הפסורלנים משולבים עם חשיפה מתונה ומבוקרת ל- UVA בצורת הטיפול הנקראת PUVA הם מתגלים כיעילים ביותר בטיפול בפסוריאזיס. כמו טיפולי אור פוטותרפוייטים.

הסיבה לכך עדיין לא ברורה, אם כי חוקרים משערים ייתכנו השפעות דומות על מחזור התא כמו גם על התגובה החיסונית של העור.

בחירת המינון הנכון ב- PUVA דומה להליך הפוטותרפיה הרגיל רק באופן משולב. הרופא יכול לבחור את המינון בהתאם לסוג העור של המטופל. לעתים קרובות לעומת זאת, שטח קטן של העור של המטופל ייחשף ל- UVA לאחר הבליעה של פסורלאן.

מינון אחיד זה של UVA מייצר אדמומיות אחידה 72 שעות לאחר מכן, והופך את המינון ההתחלתי לטיפול קבוע. חלק מהמטופלים חווים בחילות וגרד לאחר בליעת פסורלאן. עבור חולים אלה טיפול PUVA  באמבטיה עשוי להיות אפשרות יעילה מאד.

אולי יעניין אותך גם:

אפשר וחשוב להמשיך ולטפל בפסוריאזיס גם בזמן משבר הקורונה

טיפול נגד פסוריאזיס
רופא

המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס

המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון פסוריאזיס, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון פסוריאזיס. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
סרטון הדגמה של מכשיר הדמרפל:

המכשירים שלנו לטיפול בנגעי עור בשיטת הפוטותרפיה

פסוריאזיס לתינוקות

פסוריאזיס לתינוקות, או לילדים היא מחלת עור כרונית שכוללת נגעים אדומים, מגרדים וקשקשים לבנים. למעשה, שליש מהאנשים עם מחלת עור זו מפתחים אותה לפני גיל

לקריאת המאמר »
פסוריאזיס ברגל

פסוריאזיס היא מחלת עור שפוגעת בכ-3% מכלל האוכלוסייה. כרגע לא ידועה הסיבה המדויקת שמובילה להתפחותה של המחלה וסבור כי מדובר במחלה אוטואימונית. פסוריאזיס יכול להופיע

לקריאת המאמר »
סוגי אקזמה

אקזמה היא מחלת עור כרונית. יש מספר סוגים של אקזמה אשר ההבדלים ביניהם באים לידי ביטוי באזורים בהם תופיע האקזמה ובתסמינים שהיא תכלול. במאמר הבא

לקריאת המאמר »
חרדה חברתית
אקזמה בפנים

אקזמה, או בשמה השני דלקת עור אטופית, היא מחלת עור כרונית שמתאפיינת ביובש, אודם וגרד באזורים שונים של הגוף. אחד האזורים בהם עלולה להתפתח אקזמה

לקריאת המאמר »
פיטיריאזיס רוזאה

פיטיריאזיס רוזאה היא מחלת עור לא מדבקת ולא מסוכנת, שכוללת פגיעה אסתטית בעיקר ונמשכת בין 8 ל-12 שבועות. מחלה זו מופיעה כתפרחת מגרדת באזורים שונים

לקריאת המאמר »
072-3341176
פותוטרפיה
רוצים לשמוע על הפיתרון הכי טוב בעולם לפסוריאזיס? השאירו פרטים