פסוריאזיס בפנים משפיעה על עד 46% מהאנשים הסובלים מסוגים שונים של פסוריאזיס. היא מייצרת קשקשים כסופים, פריחה מגרדת, ובמקרים נדירים גם פצעים פתוחים בשטחי הגוף שקשה מאד להסתיר.
כתוצאה מכך, נאלצים הלוקים במחלה זו להתמודד עם מספר אתגרים נוספים כגון פגיעה באסתטיקה, מצב נפשי קשה הנלווה לכך ועוד.
אבחון פסוריאזיס בפנים
פסוריאזיס בפנים אינו שונה מכל סוג אחר של פסוריאזיס הפוגע באזורים שונים של הגוף. מעל לכל, אנשים עם פסוריאזיס של הפנים חווים גירוד קשה, הגורם לפריחה וקשקשת בפנים האופיינית לכל סוגי פסוריאזיס.
הפריחה בדרך כלל משפיעה על העור מעל השפה העליונה, כמו גם באזורים סביב המצח והגבות, ועל השיער.
לפי מחקר שנעשה בקוריאה על 235 חולים עם פסוריאזיס של הפנים, נמצא כי לכ-74% מהמשתתפים במחקר היו פריחות על המצח העליון, ולכ-46% היו פריחות ליד האוזן. המחקר גילה גם כי רוב החולים הראשונים חוו תסמינים של פסוריאזיס בשאר חלקי הגוף בין הגילאים של 30 עד 40.
על מנת לאבחן פסוריאזיס בפנים, על הרופא לבדוק את העור של המטופל, לבדוק את ההיסטוריה הרפואית האישית והמשפחתית. אם האבחנה מוטלת בספק, רצוי לבצע ביופסיה על מנת לשלול מחלות עור אחרות, כגון דרמטיטיס סבוריאה.
אפשרויות הטיפול בפסוריאזיס בפנים
כמו פסוריאזיס סטנדרטי, פסוריאזיס של הפנים בדרך כלל מגיב היטב ללחות גבוהה ו-וזלין. על החולים מוטל גם לשים לב אילו גורמים מעוררים התלקחויות, ומאילו מוצרים יש להימנע.
לדוגמה, אנשים מסוימים מדווחים על התלקחויות לאחר שחייה בבריכה עם כלור, בעוד אנשים אחרים אומרים כי מים עם כלור בעצם משפרים את התסמינים.
טיפולים רבים מבוצעים על יד משחות סטרואידים שאושרו לטיפול בפסוריאזיס, כגון משחות הידרוקורטיזון, אשר יכולות להיות גם יעילות בטיפול בפסוריאזיס הפנים.
אבל שימוש בסטרואידים כזה צריך להיות מוגבל, משום ששימוש לטווח ארוך שעלול לגרום לתופעות לוואי. חשוב להתייעץ עם הרופא לגבי טיפולי סטרואידים וגורמי סיכון.
חולים עם פסוריאזיס בפנים יכולים גם לנסות להשתמש במייקאפ מסוגים שונים, על מנת לכסות את הנגעים. קרן הפסוריאזיס הבינלאומית ממליצה על Dermablend, קוסמטיקה המיועדת לאנשים עם פסוריאזיס דרמטיטיס. עם זאת, הקרן ממליצה נגד שימוש בקוסמטיקה לעור מגורה יתר על המידה או בנגעים שלא הגלידו.