גורמים לפסוריאזיס

טיפול ואבחון פסוריאזיס זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס!

צרו קשר לפתרונות במחלות עור ופסוריאזיס

גורמים לפסוריאזיספסוריאזיס הינה מחלה אוטואימונית, כלומר, מחלה שבה מערכת החיסון של הגוף טועה בזיהוי ומתייחסת לתאי גוף בריאים כאל תאים חולים שיש להילחם בהם, כתוצאה מכך מערכת החיסון תוקפת תאים בריאים וגורמת לפגיעה באיברים שונים בגוף.

מעניין לגלות כי בדומה למחלות אוטואימוניות אחרות, גורמים למחלה זו בין השאר הינם פסיכוסומטיים, ובמצבים שונים של הגוף והנפש הם יכולים להשפיע בצורה ניכרת על נסיגה ורגיעה של המחלה או לחילופין לגרום להתלקחות המחלה.

ראשית, יש לזכור כי בין הגורמים שאינם טעות הזיהוי של מערכת החיסון, נמצאים גורמים נוספים כגון חרדות ומתח (מתח קיצוני או כרוני עלול לגרום להתלקחות רבה במחלה זו).

גורם נוסף עשוי להיות אלמנט תורשתי (לגנטיקה יש השפעה רבה על הגורמים להתפרצות המחלה) גם היריון או טריגרים של מחלות פשוטות אחרות יכולים להימנות על הגורמים למחלה ויחד עם זאת אין גורם אחד ספציפי אשר גורם להתפרצות המחלה.

גורמים נוספים שנמצאו כמשפיעים על התפרצות המחלה הן אלרגיות לתרופות, כמו גם שימוש בתרופות חריפות לטיפול מקומי אשר עוררו טריגר ביולוגי או גנטי באותו אדם אשר בו התפרצה המחלה.

סימפטומים נפוצים

תסמיני פסוריאזיס קלאסיים, הם קודם כל הופעת כתמים על העור, אלו הם כתמים אדומים על פני העור ועליהם מעין קשקשים בגוון כסוף. בדרך כלל מופיעים הכתמים לראשונה בברכיים או במרפקים, אבל פסוריאזיס שמחריף מתבטא גם בכפסוריאזיס בקרקפת, פסוריאזיס בציפורניים, וכן פסוריאזיס בפנים.

ישנם מספר סוגים של פסוריאזיס. עבור כל סוג ישנם מספר תסמינים ודרגות חומרה שונות ואלו יכולים להופיע במגוון שילובים. באופן כללי, הסימפטומים העיקריים של פסוריאזיס כוללים:

  • כתמים אדומים מבריקים הבולטים מעל פני העור, מכוסים לעתים קרובות בקשקשים כסופים. הפלאק יכול להופיע בכל מקום, אבל בדרך כלל מופיע על הברכיים, מרפקים, קרקפת, ידיים, רגליים, או בגב התחתון. כמעט ל- 90% מהאנשים הסובלים מפסוריאזיס, יש את הסוג הראשון – פלאק פסוריאזיס.
  • אזורים קטנים מדממים, כתוצאה מגירוד או שפשוף הקשקשים (Auspitz sign).
  • קשקשת קלה, לוחות קרום עבים על הקרקפת.
  • גירוד, במיוחד במהלך התפרצות פתאומית או כאשר נוצרים כתמי פסוריאזיס בקפלי הגוף, כגון תחת השדיים או בעכוז.
  • הפרעות ציפורניים נפוצות במיוחד במצב חמור של פסוריאזיס. הסימפטומים בציפורניים כוללים בורות זעירים בציפורן (לא נמצאו זיהומים פטרייתיים בציפורניים נגועות בפסוריאזיס), צבע צהבהב של הציפורן ולעתים היפרדות הציפורן מבסיסה. לעתים רחוקות יותר קיימת הצטברות של פסולת העור מתחת לציפורניים.

תסמינים אחרים של פסוריאזיס

סימנים דומים באותו אזור על שני הצדדים של הגוף (לדוגמה, שתי הברכיים או שני המרפקים).

התפרצויות כתמים רבים בעקבות כתם יחיד בצורת טיפה – סוג זה נקרא פסוריאזיס גוטטה, קורה לעתים קרובות בעקבות זיהום סטרפטוקוקוס והנו הסוג השני הנפוץ ביותר של פסוריאזיס. משפיע על פחות מ-10% מהסובלים מפסוריאזיס. נפיחות, רגישות מפרקים וכאב (דלקת מפרקים פסוריאטית).

תופעת Koebner יכולה להתרחש כאשר לאדם נגוע בפסוריאזיס יש פציעה (כגון חתך, כוויה, או יתר חשיפה לשמש) על שטח של העור אשר אינו נגוע בפסוריאזיס.

במקרה זה, כתמי פסוריאזיס מופיעים על העור הפגוע או בכל חלק אחר של העור, החל מכמה ימים עד כשבועיים לאחר הפציעה. בגלל שהתגובה הזו שכיחה, חשוב שאנשים בעלי פסוריאזיס יימנעו מגירוי או פציעת העור.

קיימים מספר מצבי עור אחרים המראים תסמינים דומים לאלה של פסוריאזיס. ישנן אף תגובות רפואיות העלולות לעורר סימפטומים (כגון עור אדום) הדומים לפסוריאזיס. תמיד מומלץ להיוועץ ברופא לפני השימוש בתרופה.

ראו גם:

הקשר בין פטרת הציפורניים לפסוריאזיס

גורמים לפסוריאזיס
רופא

המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס

המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון פסוריאזיס, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון פסוריאזיס. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

סרטון הדגמה של מכשיר הדמרפל:

המכשירים שלנו לטיפול בנגעי עור בשיטת הפוטותרפיה

פסוריאזיס ברגל

פסוריאזיס היא מחלת עור שפוגעת בכ-3% מכלל האוכלוסייה. כרגע לא ידועה הסיבה המדויקת שמובילה להתפחותה של המחלה וסבור כי מדובר במחלה אוטואימונית. פסוריאזיס יכול להופיע

לקריאת המאמר »

סוגי אקזמה

אקזמה היא מחלת עור כרונית. יש מספר סוגים של אקזמה אשר ההבדלים ביניהם באים לידי ביטוי באזורים בהם תופיע האקזמה ובתסמינים שהיא תכלול. במאמר הבא

לקריאת המאמר »
חרדה חברתית

אקזמה בפנים

אקזמה, או בשמה השני דלקת עור אטופית, היא מחלת עור כרונית שמתאפיינת ביובש, אודם וגרד באזורים שונים של הגוף. אחד האזורים בהם עלולה להתפתח אקזמה

לקריאת המאמר »

פיטיריאזיס רוזאה

פיטיריאזיס רוזאה היא מחלת עור לא מדבקת ולא מסוכנת, שכוללת פגיעה אסתטית בעיקר ונמשכת בין 8 ל-12 שבועות. מחלה זו מופיעה כתפרחת מגרדת באזורים שונים

לקריאת המאמר »

אקזמה בעור

אקזמה בעור היא מחלת עור כרונית שמופיעה כפריחה, מגרדת ויבשה באזורים שונים של הגוף. יכולים להתפתח סוגים שונים של אקזמה בעור אשר לכל אחד מהם

לקריאת המאמר »
072-3341176
פותוטרפיה
רוצים לשמוע על הפיתרון הכי טוב בעולם לפסוריאזיס? השאירו פרטים