קמפיין חולי פסוריאזיס: מבקשים שיוויון זכויות בחברה הישראלית

טיפול ואבחון פסוריאזיס זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס!

צרו קשר לפתרונות במחלות עור ופסוריאזיס

סוגי פסוריאזיספסוריאזיס היא מחלה כרונית הנמשכת לכל החיים ומתבטאת בקשקשת ושטחי עור אדומים המתפרשים ברחבי הגוף, בדרך כלל בברכיים, במרפקים ובקרקפת. מקרים חמורים של המחלה מתבטאים בחלקי גוף נוספים ולעיתים מכסים את כל הגוף.

חמישה אחוזים מהחולים סובלים אף מדלקת פרקים שגרונית המלווה את המחלה, ומתבטאת בנפיחות וכאבי מפרקים עד כדי נכות. מצב זה נקרא פסוריאזיס ארתריטיס. לאחרונה מוכיחים מחקרים כי חולי פסוריאזיס נמצאים בסיכון מוגבר גם למחלות כלי דם ולב.

אם כל זה לא מספיק, ובעוד שלא תמיד ניתן להסתיר פסוריאזיס, ניתן ללמוד שיטות להתמודדות עם המחלה, במיוחד כשמדובר באחרים המגיבים למצב העור. קמפיין חולי פסוריאזיס בוצע לאחרונה בקרב משתתפים שאינם חולים, באמצעות סקר מטעם מכון מרקט ווטש איפסוס ישראל, שכלל שאלות לגבי סטיגמות והבנות שגויות של המחלה. התשובות הגבירו את מודעות הציבור לפסוריאזיס ומטרת הקמפיין הייתה להפוך את חיי החולים לקלים יותר.

מהלך הקמפיין

משתתפי הסקר סווגו על פי גילאים והממצאים מראים כי חוסר הידע קיים בעיקר בקרב צעירים בטווח הגילאים בין 18-24, היות ו30.3% מהם סבורים כי מדובר במחלה מדבקת. בני גיל הזהב גילו ידע מתקדם יותר ורק 13.2% מהם סבורים כי מדובר במחלה מדבקת.

התשובות העלו הבדלים בין אנשים המתגוררים בערים שונות. כך, למשל, 27.2% מהירושלמים, 15.3% מתושבי השרון, 18.7% מהחיפאים ותושבי הצפון, הדרום והשפלה, ו-24% מהתל אביבים, סבורים כי פסוריאזיס היא מחלה מדבקת.

מטרת הקמפיין – להביס דעות קדומות

מטרת הקמפיין היא להעביר את המסר לפיו חולי פסוריאזיס נאלצים להתמודד עם דעות קדומות שגויות, וכי זהו מצב עימו נולדו. ולכן במקום להתבייש במצבם הם מבקשים תנאי תעסוקה שווים, אפשרות לשחות בבריכות ציבוריות, ולא לחשוש ממגע.

במקביל, מזמין הקמפיין את הציבור להגיב על הסקר בעמוד הפייסבוק הרשמי של אגודת הפסוריאזיס הישראלית, לפנות למוקד הטלפוני של האגודה, ולקרוא פרסומים גדולים על לוחות מודעות עירוניים.

למרות הביטויים החיצוניים של פסוריאזיס, יש להבין כי זוהי אינה מחלה מדבקת. לא צריכה להיות כל דאגה או מניעה לבלות עם החולים במסגרות חינוכיות, חברתיות, משפחתיות או תעסוקתיות.

מנגד, לא קיימת אף שום בעיה לשתף כלי מאכל או שתייה עם החולים או לשתף עימם כלי מיטה. על אחת כמה וכמה שאין צורך להימנע מנשיקות, חיבוקים או מגעים אינטימיים או חברתיים עם החולים.

מסקנות הקמפיין

מהנתונים העגומים של הסקר עולה כי חוסר הידיעה לגבי העובדות הנכונות אודות פסוריאזיס הן משמעותיות.

החולים יודעים לחיות עם מצבם, אך הסטיגמות המרובות הן שמחמירות את בריאותם הנפשית. שליש מהאוכלוסייה בישראל של היום, כולל מבוגרים וילדים, סובלים מהמחלה, כלומר, כ-240,000 חולים, שמפאת הבושה במצבם אינם פונים לקבלת סיוע רפואי ותמיכה נאותה.

503 תושבי ישראל, המהווים מדגם מייצג של החברה והתרבות הישראלית, שהשתתפו בסקר, הבינו בסיום הקמפיין כי הם מעירים הערות גסות או מתבטאים במפורש, היות והם סבורים כי פסוריאזיס היא מחלה מדבקת.

קשקשת על העור בפסוריאזיס
רופא

המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס

המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון פסוריאזיס, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון פסוריאזיס. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:

התקשרו עכשיו!
פותוטרפיה
רוצים לשמוע על הפיתרון הכי טוב בעולם לפסוריאזיס? השאירו פרטים